Osa 1: Mitä omat koirani syö?

09.01.2020

Tuotesuosituksia on helpompi antaa, kun tuotteita on testannut ensin itse. Lisäksi kuullaan ja jaetaan mielellämme myös asiakkaidemme tuotekokemuksia, sillä ne voivat auttaa myös muiden päätöksenteossa. Jonkin verran olen kirjoitellut etenkin Jaden syömisistä aikaisemminkin, mutta ajattelin kertoa kolmessa osassa mistä meidän koirien ruokavalio koostuu. 

Ensimmäisenä vuorossa Bellan ruokinnan kulmakivet. Meillä koirat syövät pääasiassa nappulaa, koska olen kokenut sen omaan elämäntilanteeseemme sopivimmaksi. Kiinnostus raakaruokintaa kohtaan on kuitenkin kasvanut ja jonkin verran tytöt saavat myös raakatuotteita, mutta lähinnä pienenä osana perusruokaa. Bella on siitä helppo koira, että sille soveltuu lähes mikä tahansa ruoka, paitsi tietysti se ainoa, joka on todettu Jaden kanssa toimivaksi. Bella syö tällä hetkellä 1st Choice sarjan pienille ja kääpiökoirille suunnattua aikuisten ruokaa. Sarja on Kanadalaista alkuperää ja sitä on ollut kehittämässä mm. eläinlääkäreistä ja biologeista koostuva tiimi, joka on hionut ruoan laadun huippuunsa. Tuotteen proteiininlähteenä on kana, joka maistuu useimmille koirille, sekä on ravintoarvoiltaan erittäin laadukas juurikin koiran tarpeisiin. Ruoka tukee suolen tasapainoista toimintaa, eikä Bellalla olekaan ollut vatsavaivoja lainkaan sen jälkeen, kun otimme tuotteen käyttöön. Erityisesti olen pitänyt nappulan todella pienestä koosta. Näille pienille on usein hankala löytää sopivan pientä. Varsinkin, kun Bellalla on taipumusta ahmia ruokansa, on hyvä, että nappula on valmiiksi pienikokoista.

Lisänä molemmat tytöt saa Booster Lohiöljyä 1-3 kertaa viikossa. Meillä on vielä hieman hakemista oikean määrän suhteen, jotta tuotteesta saadaan parhaat mahdolliset terveyshyödyt, mutta painoa ei kerry, sillä huomasin tätä muutaman viikon annettuani, että massaa kerääntyy hyvinkin nopeasti liian isolla annostuksella. Jaden kanssa se oli jopa toivottua, mutta Bella on juuri nyt niissä mitoissa ja siinä painossa, joka on terveyden kannalta optimaalisin. Bellan turkki on aina ollut suhteellisen hyvässä kunnossa, mutta hilseillyt etenkin talvesta. Lohiöljyn ansiosta turkki kiiltää entistä kauniimmin ja terveämmän näköisenä ja myös hilseily on lakannut. Myös tassut on pysyneet pehmeinä tänä talvena, joskin asiaan vaikuttanee myös leudot ilmat :)

Toi lohiöljy on Bellan ihan lempparia, sillä se lipoo huuliaan jo kun näkee, että tuote otetaan jääkaapista esiin. Jos ette ole vielä testanneet, suosittelen lämpimästi kokeilemaan, sillä tuote on myös asiakkaidemme suosikkeja. Mikäli 1st Choice toy & small adult ruoka kiinnostaa, suosittelen hyödyntämään tammi-helmikuun tarjouksen, jossa saatte ruokaa kaksi 7kg:n säkkiä hintaan 54 euroa! Tämä on loistava perusruoka pienille koirille ja sopii myös monelle herkemmälle.

Seuraavissa osissa tulen kertomaan mm. mitä ongelmia Jadella on ollut ja mitä se syö nyt, sekä näyttämään teille muutamia meidän herkkukaapin vakiotuotteita, jotka on valikoitunut suosikeiksi.