Riiviöstä harrastuskoiraksi

06.01.2020

Meidän Instagram seuraajat ovat jo pitkään saaneet huvittua Jadenaattorin edesottamuksista, sillä halusin hieman rikkoa kaavaa ja jakaa täydellisten lemmikkikuvien lisäksi palan meidän  todellista arkea, johon vielä vuosi sitten kuului lähes päivittäin jotain seuraavista:

rikkinäiset sähköjohdot, pureskellut listat ja huonekalut, rikotut lelut ja vaatteet, kaapeista (kyllä vain, hän oppi avaamaan ovet) kaivettujen esineiden levittäminen ja hajottaminen...

Kaikki tämä on monelle pennun omistajalle varmasti tuttua, mutta itselleni se oli täysin vierasta. Olihan ensimmäinen oma koirani Bella, sekä perheeni Veeti-koira olleet aina enkeleitä ja oppineet jo yhdestä hajonneesta esineestä, ettei se ole toivottua käytöstä. Jaksan vieläkin ihmetellä sitä, miten kaksi kiloinen koira voikaan saada niin paljon tuhoa aikaan. Saatoinpa jopa eläinlääkäriltä kysyä, että onko toi koira täysin terve päästään, vai jollain tapaa sekasin, sillä se hyppi mitä ihmeellisimpiin paikkoihin ja keksi mitä oudompia ajanvietto tapoja. Eläinlääkärin vastaus oli hämmentävä: Ei se on vain liian viisas koira olemaan aloillaan.

Ollaan aina eletty suhteellisen aktiivista perusarkea johon kuuluu päivittäisen ulkona liikkumisen lisäksi paljon ystäviä ja reissaamista eri paikoissa. Jadelle se ei kuitenkaan ollut tarpeeksi. Tuohon aikaan meillä oli myös hieman kunnioitusongelmaa. Tuntui, etten saanut Jadeen kunnolla kontaktia, eikä se ymmärtänyt mitä siltä odotin. 

Olen aina pyrkinyt elämään chihujeni kanssa normaalia koiranelämää; ulkoilemaan paljon, antanut niiden tutustua eri kokoisiin koiraystäviin, opettanut sisäsiistiksi, antanut koirien kävellä itse kassien ja rattaiden sijaan, sillä nehän ovat koiria siinä missä isommatkin. Ihan yhtä reippaita, aktiivisia ja pystyväisiä. Kuitenkin sisälläni oli ehkä hieman pinttynyt ajatus siitä, että aloitan koiraharrastukset aktiivisesti vasta sitten, kun minulla on mahdollisuus ottaa oma isompi, helposti motivoitava ja miellyttämisen haluinen koira. Bella on aina ollut todella kiintynyt minuun, sekä halunnut miellyttää ja motivoitunut herkuista helposti. Jade taas tuntui olevan vähemmän kiinnostunut käskyistä ja herkuista. En vielä vuosi sitten ollut kovinkaan kiinnostunut koiraharrastuksista, sillä halusin vain pitää hauskaa ja omaksi iloksi harjoitella joitakin temppuja. Koska Jaden kanssa ongelmat tuntuivat jatkuvan, ilmoittauduttiin ehkä hieman vitsilläkin arkitottelevaisuuskurssille. 

Kun ensimmäiset treenit koitti, oli Jade hallilla pelokas, eikä ollenkaan oma reipas itsensä. Ympäristö oli jännittävä, Bella ei ollutkaan mukana tukena kuten yleensä aina ja ympärillä vieraita koiria ja ihmisiä. Ihmisrakas ja kaikkien kaveri Jade ei halunnut lähestyä kouluttajaa. Ensimmäisiä kertoja tämä riiviö joutui turvautumaan täysin minuun ja häneltä alkoi löytyä motivaatiota kuunnella ja keskittyä käskyihin ja harjoituksiin. Tuolloin huomasin, että se ei todellakaan olekaan tyhmä tai liian vilkas, vaan erittäin fiksu ja yritteliäs pieni koira, joka ei vain ymmärtänyt aina täysin mitä siltä odotettiin. En myöskään itse osannut ja opettelen vieläkin pyytämään asioita oikeammalla ja paremmalla tavalla, jotta Jaden on helpompi ymmärtää ja oppia uutta. 

Kurssi eteni ja joka kerta lähtiessämme minulla oli mukana uutta oppinut koira ja valtavasti motivaatiota itselläni opettaa ja oppia lisää. Huomasin myös, etten ollut ainoa, joka epäili pientä chihua ja sen kykyjä, sillä monesti meille tarjottiin helpompia variaatioita tehtävistä täysin ilman syytä. Jade suoriutui monista harjoituksista siinä missä muutkin, osasta jopa paremmin. Kun kurssi päättyi, jatkoimme harjoituksia kotona ja osallistuimme ensimmäistä kertaa chihujen leikkimieliseen agilityyn. Minulla ei ollut lajista mitään kokemusta, mutta samantein esteet nähdessään Jade säntäsi itsenäisesti niitä kohti ja sen silmistä paistoi ilo.

Vuoden edetessä harjoittelimme paljon temppuja ja peruskäskyjä itsenäisesti, sekä kokeilimme myös rallytokoa. Siinä Jadella voisi olla myös annettavaa, mutta itse olen liian kärsimätön enkä oikein osannut ohjata Jadea oikein. Tästä jatkoimme kokeiluja ensimmäiseen ohjattuun agilitytuntiin, jossa Jade oli taas pelokas, eikä kukaan tuntunut arvaavan mitä tapahtuisi, kun pääsisimme vihdoin suorittamaan omaa vuoroamme. Jade yllätti kaikki paikallaolleet. Pelokas pieni koira säntäsi vauhdilla esteisiin ja putkiin ja odotti jatkuvasti ohjausta. Tuolle tielle olemme jääneet. Nyt kahden kuukauden säännöllisen harjoittelun jälkeen, olemme molemmat täysin koukussa tuohon vauhdikkaaseen lajiin. Kuvioihin on tullut uudenlaisia haasteita, liittyen oheisharjoitteluun ja tästä voisinkin kirjoittaa joskus erikseen.

Mitä vuosi 2019 sitten muutti elämässämme? Innostuin koiraharrastamisesta tosissaan, enkä enää aliarvioi pientä koiraani millään tasolla. Kotona tavarat ovat pysyneet ehjinä ja paikoillaan, eikä luentoiltaa enää häiritse yliaktiivinen otus, vaan vieressä makaa rauhallinen ja tyytyväinen koira, joka on purkanut energiansa sallittuihin asioihin. Arjesta on tullut helpompaa, suhteemme on parantunut ja kunnioitus toisiamme kohtaan löytynyt. Älkää ymmärtäkö väärin. Jade on aina ollut ihana ja rakas perheenjäsen, mutta en vain osannut ymmärtää sen tarpeita täysin ja jatkuvasti pahojaan tekevä koira aiheutti turhautumista. 

Toivottavasti tämä teksti motivoi muitakin löytämään oman juttunsa. Koirat antavat niin paljon ja niiden kanssa kehittyminen on yksi antoisimmista asioista elämässäni. Jatkossa minäkin toivottavasti osaan kokeilla ja etsiä suuntaa ajoissa kohti koiran potentiaalin oikein kohdistamista. 

Mukavaa alkanutta viikkoa! <3

Foxy Fur Viilennysalusta pieni

Alusta, joka viilenee itsestään lemmikin käydessä sen päälle makaamaan!  Foxy Fur Viilennysalusta ei vaadi esivalmisteluja, kuten kastelua tai pakastamista ennen käyttöä. Viilennysalusta aktivoituu ja viilenee koiran kehon painon alla koiran asettuessa sen päälle makaamaan. Jäähdyttävänä elementtinä toimii elintarviketeollisuudessa käytetty myrkytön geeli (karboksimetyyliselluloosa). Alusta voi parhaimmillaan tarjota viilennystä jopa useiden tuntien ajan riippuen ympäristön ja päällä makaavan lemmikin lämpötilasta. Alusta "nollataan" pitämällä n. 30-60 minuutin tauko sen käytöstä. Foxy Fur -viilennysalusta on helppo sijoittaa koiran makuupaikalle tai esim. kuljetushäkkiin niin autossa kuin näyttely- ja kilpailupaikallakin. Alusta ei kastele koiran turkkia. Vedenpitävä pintamateriaali varmistaa toimivuuden hyvin myös ulkona. Helppo pyyhkäistä puhtaaksi kostealla liinalla. Alustan pinta on napakkaa oxford-kangasta. Värit: Lila, camo, harmaa, pinkki (pinkki vain koossa 30 x 40 cm) Koot: Pieni 30 x 40 cm Keskikokoinen 50 x 65 cm Suuri 81 x 96 cm HUOM! Toimintatapansa vuoksi Foxy Fur -viilennysalustan ominaisuudet saattavat heikentyä varastoitaessa. Suosittelemme varastointia (esim. säilytys talven yli) suorana lappeellaan (älä taita) tai ripustettuna roikkumaan siten, ettei alustaan kohdistu painetta / painoa, joka aktivoi alustan viilennyksen.

Alkaen 9.90 €

Mars Punkkipihdit

Teräksiset, hygieeniset punkkipihdit, joilla ikävien kyytiläisten poistaminen onnistuu turvallisesti ja nopeasti. Pihdeistä saa napakan ja pitävän otteen ilman lipsumisia. 

19.90 €

LovePaws® Luomutassuvaha

LovePaws® on kotimainen, korkealaatuisista luomuraaka-aineista valmistettu 100 % luonnollinen tassuvaha. Se imeytyy nopeasti ja kosteuttaa ja pehmittää tehokkaasti tassuja jo ensimmäisellä käyttökerralla! Kuivien ja karheiden polkuanturoiden lisäksi LovePaws®-vahaa voidaan käyttää anturoiden väleihin, halkeamiin, haavoihin, ihottumiin, auringonpolttamiin, hot-spot'eihin ja punkin puremiin. Erinomainen esimerkiksi käyttö- ja valjakkokoirien tassujen hoidossa. LovePaws® Tassuvaha imeytyy nopeasti, yleensä jo 20 sekuntia - 1 minuutti riittää. Vahaa voidaan annostella ongelmakohtiin reilummin, jolloin myös imeytymiseen kannattaa varata enemmän aikaa. LovePaws® sisältää useita luonnon tehoaineita. Kookosöljy lievittää tulehdusta ja ehkäisee sienten kasvua. Sheavoilla on luonnostaan lukuisia erilaisia hoitavia ominaisuuksia. Sheavoi rauhoittaa ihoa ja suojaa mm. pakkaselta ja auringolta. Se sopii hyvin myös herkkäihoisille ja atoopikoille. Mehiläisvaha muodostaa iholle ohuen suojaavan, mutta samalla hengittävän kalvon, joka vähentää myös esim. epäpuhtauksien joutumista haavaan. Huom! Tulehtumiseen vaikuttavat myös muut ulkoiset asiat, kuten puhtaus. LovePaws® ei poista tulehtumisen mahdollisuutta. LovePaws® Luomutassuvahan sisältö on virallisesti hyväksytty myös ihmisten käyttöön! Tuotetta koirallaan käyttäneet ovatkin jo keksineet tassuvahalle käyttökohteita toinen toisensa jälkeen ja käyttäneet tuotetta menestyksekkäästi mm. tatskavoiteena, atooppisten silmäluomien, nuhanenän, parran, akneihon, kuivien kantapäiden ja vaippaihottuman hoitoon. Koostumus : Kookos- ja oliiviöljy, mehiläisvaha, sheavoi. Ainekset ovat sertifioituja luomuaineksia. Ei sisällä kemikaaleja eikä säilöntäaineita. Käyttöohje: Levitä hoidettavaan kohtaan tarvittaessa 1-3 kertaa päivässä. Ennen ulkoilua ja/tai ulkoilun jälkeen. Anna imeytyä hetki. Toimitus tälle tuotteelle mahdollista kirjeitse hintaan 1,90€!

Alkaen 12.90 €

ABC KLIN Everlasting-geelipallo käsilenkillä

Joustava geelipallo grip-käsilenkillä koiran palkkaukseen ja leikittämiseen. Kestävä ja pomppiva pallo koiran palkkaukseen ja leikittämiseen. Pallon pinnassa on tarttumista helpottavia kohoumia ja sen voi täyttää myös nameilla. Kestävä grip-käsilenkki, jonka ansiosta pallon saa heitettyä pitkänkin matkan päähän. Koko: Ø 90 mm

20.90 € 24.90 €

Tre-Ponti heijastava talutin

Italiassa käsin valmistetut Tre-Ponti tuotteet ovat samaan aikaan tyylikkäitä ja käytännöllisiä. Heijastava talutin on valmistettu samasta multispandex materiaalista kuin valjaat. Taluttimen molemmat reunat on kantattu heijastavalla nauhalla, joten näkyvyys pimeässä on taattu. Taluttimen käsilenkissä on metallirengas vilkkuvalolle tai jätöspusseille.  Pituus: 130cm, leveys 15mm Lisää värejä tilataan asiakkaiden toiveesta aina seuraavaan täydennyskuormaan. Ota yhteyttä  ja kerro toiveesi!

24.90 €

Tre-Ponti koiran valjaat pistolukolla, säädettävä malli

Italialaisen TrePontin innovatiiviset ja suositut koirien valjaat antavat koiralle iloisen vapauden liikkua. Valjaat valmistetaan käsityönä Italiassa Tre-Pontin omalla tehtaalla.  Italialaiset Tre-Ponti valjaat ovat helposti puettavat ja ergonomisesti oikein suunniteltu. Multispandex-materiaali on napakka eikä hankaa ihoa tai takuta karvaa. Reunoissa on hyvät heijastukset. Säädettävä malli, jossa pistolukko selässä ja säätönyöri vatsan alla. Väri: musta Kokotaulukko: valjaan koko/koiran paino Koko 1 alle 3kg Koko 1 ½ alle 4kg Koko 2 alle 5kg Koko 2½ alle 6kg Jos epäilet kahden koon välillä, valitse suurempi! Toimitus mahdollista kirjeitse suoraan kotiin!

25.90 €

Tre-Ponti Easy Fit Classic valjas

Tre-Ponti Easy Fit -koiranvaljaat ovat Italialaista modernia ja ergonomista desingia. Ne valmistetaan Italiassa käsityönä. Valjaat on hämmästyttävän helppo pukea ja riisua. Myös niiden ostaminen on helppoa. Riittää, että tiedät koirasi painon.  Valjaat on valmistettu pehmeästä, joustavasta ja vedenkestävästä materiaalista, ja ne ovat helppo pestä. Reunan kanttinauha on heijastavaa materiaalia. Valjaan bumerangin muoto on suunniteltu niin, että painepisteet jakautuvat tasaisesti koiran kehossa. Valjaat sopivat myös vaatteiden päällä käytettäväksi! Kokotaulukko: alle 3kg 1 3-4kg 1½ 4-5kg 2 5-6kg 2½ 6-7kg 3 TrePonti valjaat on mahdollista toimittaa kirjeenä suoraan kotiin, hintaan 1,90€. Lisää kokoja ja värejä tilataan asiakkaiden toiveesta!  Lisää kuvia löydät Instagram-tililtämme: chihuahuabellaxjade

Alkaen 20.00 €

Ketjupanta

Sähköhitsaus ja erittäin kestävä, kiiltävä kromaus varmistavat kestävän ja luotettavan kokonaisuuden. Erinomainen koulutukseen, työkoirille, metsästykseen ja parempaan hallintaan. Pitkäkarvaisilla koirilla käytettäessä on huomioitava, että panta saattaa kuluttaa koiran turkkia. Pantojen leveys on 11 mm.  Koot: Materiaalivahvuus Ø x kokonaispituus 2,0 mm x 40 cm 2,0 mm x 45 cm 2,0 mm x 50 cm 2,0 mm x 55 cm 2,0 mm x 65 cm 2,0 mm x 70 cm 2,0 mm x 75 cm 

4.90 €

FinNero Ballerina-narttusuoja

Tyttömäisissä Ballerina-juoksuhousuissa on vyötäröllä söötti rypytetty helma, joka tekee housuista hamemaisen. Leveä vyötärökaitale ja siinä oleva tarrakiinnitys pitävät housut tukevasti jalassa. Edessä oleva leveä kuminauharypytys joustaa ja mukailee siten koiran liikettä. Kokonaan aukeavana housut on helppo pukea koiralle ja häntä sujahtaa helposti housun aukosta - mallin suunnittelussa on huomioitu erityisesti pitkät ja/tai pitkäkarvaiset hännät.  Ballerina-juoksuhousuissa suositellaan käytettäväksi kertakäyttöistä sidettä tai sujauttamaan esim. talouspaperia housun sisäpuolella olevaan verkkokangastaskuun.  Pesuohje: Konepesu 30°C. Sulje tarrat pesun ajaksi, etteivät ne tartu muuhun pyykkiin pesun aikana. Väri: Pinkki.  Oheisesta taulukosta näet Ballerina-juoksuhousujen mitat ja viitteelliset rotusuositukset. Huomiothan kokoa valitessasi, että maksimimitassa ovat vyötärökaitaleen tarrat molemmilla puolilla n. 6 cm päällekkäin. Koko Min.-max. Rotusuositus 1 (XXS) 22-32 cm Chihuahua, yorkshirenterrieri 2 (XS) 30-43 cm Kääpiövillakoira, mopsi, bichon frise 3 (S) 38-49 cm Corgi, cairnterrieri, beagle 4 (M) 46-60 cm Dalmatiankoira, vehnäterrieri 5 (L) 52-67 cm Samojedi, kultainennoutaja 6 (XL) 63-97 cm Bullmastiffi, Mastiffi, Rottweiler, Bernhardinkoira  LISÄÄ KOKOJA TILATAAN VARASTOON PYYNNÖSTÄ! Toimitusaika tällöin 4-7 arkipäivää. Ota yhteyttä!  Pienet koot (xxs-s) mahdollista toimittaa kirjeitse suoraan postilaatikkoon hintaan 1,90€!

Alkaen 18.90 €

FinNero Halla-tossut

Kotimaisen suunnittelutyön tuloksena syntyneet Halla-tossut ovat olleet jo useamman talven ajan huippusuosittuja. Saatujen käyttökokemusten avulla tossuja on kehitetty vuosien saatossa ensistä toimivammmiksi. Tossuissa käytettävä kangas on erittäin laadukasta ja kestävää, lämmintä ja paksua fleeceä. Tossujen edessä oleva halkio ja yläosassa oleva kuminauhakiinnitys helpottavat ja nopeuttavat tossujen pukemista. Pohjamateriaalina tossuissa on notkea, veden- sekä pakkasen kestävä liukuestemateriaali. Halla-tossut... - Estävät lumipaakkujen muodostumisen hapsuihin ja anturoiden väleihin - Suojaava tassuja tiesuolalta ja kylmyydeltä sekä polkuanturoita pakkashalkeamilta - Lämmittävät tassuja Huomioithan, että liian terävät tai pitkät kynnet koiralla voivat rikkoa tossun. XS-koon tossuissa on koon vuoksi vain yksi kiinnitysremmi kuvissa näkyvän kahden sijaan. Värit: Harmaa, pinkki, oranssi. Kokojen rotusuositukset (viitteellisiä): XXS - chihuahua XS - bichon frisé, kääpiövillakoira, mäyräkoira S - beagle, cockerspanieli, ranskanbulldoggi M - bordercollie, bokseri, corgi, dalmatiankoira L - dobermanni, saksanpaimenkoira XL - bullmastiffi, rottweiler, bernhardinkoira Katso mittausohjeet! Kokotaulukko: Koko  /  Pohjanleveys /  Pohjan pituus / Tassun ympärysmitta  /  Varren ympärys: XXS / 3cm / 4cm / 7cm / 9cm  XS / 3,5cm / 6,5cm / 10,5cm / 11,5cm  S / 4cm / 8cm / 12,5cm / 14cm M / 5cm / 9cm / 14cm / 17cm L / 6cm / 12cm / 20cm  / 22cm XL / 9cm / 14cm / 28cm / 28cm   Lisää kokoja/värejä saatavilla toiveesta! Pienimmät koot xxs ja xs mahdollista toimittaa kirjeitse suoraan kotiin hintaan 1,90€

Alkaen 18.90 €

Boogie Koiranlelu Köysipatukka kahdella pallolla

Punottu köysipatukka, jonka molemmissa päissä on tennispallo.  Punottu köysi tuntuu koiran suussa hauskalta ja tekee hyvää sekä hampaille että ikenille. Patukan päihin on kiinnitetty tennispallot ja lelua onkin erittäin hauskaa riepotella ja retuuttaa. Lelun koko pituus on 24 cm. Yhden pallon halkaisija 6,5 cm. Punotun keskiön leveys 4,5 cm. Lelu eläimille. Ei sovellu lapsille. Poista rikkoutunut lelu käytöstä. Valvo lemmikkisi leikkejä ja varmista ettei lemmikki niele lelun osia.

3.50 € 5.90 €