3 keinoa nostaa tarjousta tai tapahtumaa esiin Instagramissa

28.08.2022

Kun yrityksellä on käynnissä ajankohtainen kampanja, tapahtuma, tarjous tai muu teema, jota halutaan korostaa, tarjoaa Instagram monia tapoja nostaa ajankohtainen asia esiin yrityksen Instagram-profiiliin siten, ettei se varmasti jää katsojalta huomaamatta.

Ensimmäinen keino on lisätä linkki yrityksen Instagram-profiiliin vahvan toimintakehotteen kanssa. Esimerkiksi: HYÖDYNNÄ TARJOUSHINTA LINKIN KAUTTA tai LUNASTA PAIKKASI VALMENNUKSEEN.

Toinen toimiva tapa kerätä aiheen ympärillä julkaistua sisältöä helposti katsottavaksi ja löydettäväksi kokonaisuudeksi on hyödyntää Instagram-tilin kohokohtia. Luo tapahtumalle tai kampanjalle oma kohokohta yrityksen Instagram-profiiliin ja nimeä se selkeästi. Instagram kohokohtien eli highlightsien luominen onnistuu siten, että julkaiset sisältöä yrityksen Instagram Tarinoissa ja valitset julkaistun Tarinan alareunasta kohdan Korosta. Voit valita lisäätkö Tarinan olemassaolevaan kohokohtaan vai luotko kokonaan uuden kohokohdan. Muista käydä yrityksesi Instagram-tilin kohokohdat säännöllisesti läpi, jotta siellä ei ole vanhentunutta tietoa. Pystyt lisäämään kohokohtiin myös aiemmin julkaistuja Tarinoita, kun etsit sisällön Instagramista löytyvän arkiston kautta.

Kolmas ja tuorein ominaisuus Instagramissa on kiinnitetyt julkaisut. Kiinnitä tärkeimmät kampanjaan liittyvät julkaisut julkaisuidesi kärkeen.

Kiinnitettyjen julkaisuiden avulla pystyt nostamaan maksimissaan kolme postausta profiiliruudukossasi ylimmäksi. Näin tärkeät postaukset eivät katoa muiden joukkoon, vaikka julkaisisit uutta sisältöä tililläsi. Postausten kiinnittäminen Instagram-profiiliin onnistuu näin:

1. Valitse julkaisu, jonka haluat kiinnittää yrityksesi Instagram-profiiliin.

2. Valitse julkaisun yläreunasta kolmen pisteen alta kohta Kiinnitä profiiliisi.

Ja näin tärkeä postauksesi on ensimmäisten joukossa löydettävissä!

Tärkeintä jokaisen näistä jokaisen hyödyntämisessä on se, että kampanjan ollessa ohi, vanhentuneet tiedot poistetaan ja korvataan tuoreilla. Ulkoistaessasi sosiaalisen median somemanageroinnin eli tilien ylläpidon kokonaan minulle, huolehdin puolestasi myös näistä asioista! Valitsen kampanjallesi parhaimmat keinot tulla huomatuksi yrityksesi somekanavissa ja huolehdin puolestasi siitä, että tiedot ovat jatkuvasti ajantasalla.

Teksti & grafiikat: Virve Riissanen