Instagram Tarinat yritystilillä

15.03.2022

Instagram Tarinoilla tarkoitetaan 24h ajan katseltavissa olevia kuvia ja videoita, jotka on katseltavissa Instagram-sovelluksen yläreunasta. Instagram Tarinoita on mahdollista tallentaa myös profiilista löytyviin kohokohtiin, jotta ne ovat nähtävillä pidempään kuin vuorokauden ajan. Lue lisää kohokohdista tämän postauksen lopusta. Tässä postauksessa pohdin sitä, mikä on Tarinoiden merkitys yrityksen Instagram-tilille ja markkinointiin? 💭 Uusien tilien tavoittamisessa Instagram Tarinoilla ei ole juuri merkitystä, mutta nykyisten seuraajien sitouttamisessa ne ovat hyödyksi. Omilla tileilläni olen huomannut, että Tarinat keräävät usein reaktioita myös sellaisilta seuraajilta, jotka eivät välttämättä julkaisuihin reagoi. Lisäksi Tarinoiden kautta syntyy monesti syvällisempiä keskusteluja kuin julkaisuiden kommenteissa. Tarinoissa on mahdollista synnyttää vuorovaikutusta myös erilaisten tarrojen ja kyselyiden avulla. Seuraajan on siis helppo jättää reaktio Tarinoihin vain yhdellä painalluksella.

Tarinoista puhutaan usein, että se on tilin ns. "vapaampaa aluetta", jossa yrityskin voi julkaista lähes mitä tahansa. Kyllä voi, mutta itse en suosittele sielläkään poistumaan radikaalisti tilin aihealueesta. Tämä vapaamuotoisuus näkyy yleensä niin, että stoorit täyttyvät erityisesti pienyrittäjillä kodin remontoinnista, vauvan hoidosta, ruokalistoista, koiravideoista tai jostakin muusta tilille epäolennaisesta sisällöstä. Toki nämä sisällöt tuovat tilin pitäjää tutummaksi, mutta jos julkaisuiden kautta halutaan ilmentää asiantuntijabrändiä tietyssä aiheessa, seuraajat todennäköisesti seuraavat tiliä sen jakaman asiantuntijasisällön vuoksi, eivätkä kaipaa lifestyle -sisältöä täyden Tarinan verran päivässä.

En väitä, etteikö kevyempää sisältöä voisi julkaista toisinaan Tarinoihin, mutta suosittelen silti pitämään myös siellä tilin punaisen langan selvänä. Jos haluat julkaista jotakin tilisi aiheeseen liittymätöntä, pohdi, saisiko sen jotenkin linkitettyä tilisi aiheeseen. Myös Tarinoiden puolella kysymykset; miksi ja kenelle tämä sisältö on tarkoitettu ja mitä lisäarvoa se seuraajalle tuo, voivat auttaa siinä, ettei tili ole julkaisuiden puolella yritys x ja stoorien puolella vaikuttaja y. On ihan ok tuoda Tarinoissa esiin asioita kulissien takaa, mutta siinä vaiheessa, kun Tarinoiden perusteella ei osaa päätellä onko kyseessä yritystili vai yrittäjän henkilökohtainen tili, voi kiinnostus Tarinoita kohtaan laskea nopeastikin.

Yrityksen kannattaa kuitenkin ehdottomasti hyödyntää Instagramin Tarinoita omassa markkinoinnissaan. Tarinoissa voidaan luoda toistoa tiettyjen teemojen, kuten kampanjan markkinoinnissa ja tätä kautta vahvistaa ostopäätöstä tai puskea sitä kohti. Koska Tarinat ovat katseltavissa Instagram-tilillä ainoastaan vuorokauden ajan, on hyvin todennäköistä, ettei jokainen seuraajasi ennätä jokaista Tarinaa nähdä. Tämän vuoksi asioita onkin hyvä nostaa Tarinoissa esiin muutamia kertoja. 

Loppuun haluan jakaa vielä muutaman hyväksi todetun sisältöidean yritysten Instagram Tarinoihin:

- Q&A, hyödynnä  Instagramin kysymyslaatikkoa ja vastaa seuraajiesi kysymyksiin.

- Tarinatuokio esimerkiksi yrityksen, yrittäjän tai jonkin tuotteen kehityksestä.
- Asiakkaiden jakamat kuvat ja palautteet. Mikäli asiakkaasi tägäävät sinut omiin Tarinoihisi ja heillä on julkinen tili, voit jakaa asiakkaasi sisällön myös omalla tililläsi. Muista kysyä lupa tähän.
- My day -tyyppinen sisältö, jossa raotat työpäivääsi tai yrityksesi arkea.
- Instagram vs. Reality kuvat ja videot.

By: Virve Riissanen, Jabella Marketing

#instagramtarinat #instagrammarkkinointi #henkilöbrändi #asiantuntijabrändi