Instagram Reels eli Instagram Kelat yrityksen markkinoinnissa

03.06.2021


Instagram Reels, hienosti suomennettuna Kelat. Eli ne lyhyet, usein musiikilla tai äänitehosteilla varustetut nopeatempoiset videot, joita Instagramin algoritmi tällä hetkellä suosii (kuten lähes poikkeuksetta uusimpia ominaisuuksia). Instagram Reels on Instagramin uusin ominaisuus, joka julkaistiin kesällä 2020 haastamaan TikTok-sovelluksen. Instagram Reels mahdollistaa tällä hetkellä 30 sekunnin videoleikkeiden julkaisemisen (osalla käyttäjistä videon maksimipituus on päivittynyt jo 60 sekuntiin). Instagramin Reels-videoissa olennaista on, että ne ovat viihteellisiä ja luovalla tavalla toteutettuja. Olen omalla tililläni tuottanut videoita aktiivisesti ja kerännyt niillä paljon uusia seuraajia, sekä tavoitettuja silmäpareja. Pidän Reelsiä tällä hetkellä parhaana tapana tavoittaa uusia henkilöitä tilille. Uskon myös, että ne yritykset, jotka nyt lähtevät hyödyntämään rohkeasti Reelsiä saavat siitä isomman hyödyn, kuin ne jotka ottavat sen käyttöön vasta myöhemmin, kun sisällöntuottajia löytyy jo enemmän.

Julkaisin Instagramissa kuvasarjan siitä, mistä Reels löytyy ja miten videon tekeminen käytännössä onnistuu. Lisään kuvat myös tähän postaukseen, mutta suosittelen ottamaan IG-tilimme @jabellamarketing seurantaan, mikäli kaipaat ajankohtaisia vinkkejä Reelsin käyttöön. Reelsiä kehitetään koko ajan, joten blogissa tieto ehtii vanheta nopeasti. Eniten opit Reelseistä niitä selailemalla ja niitä tekemällä. Voit toteuttaa Reelsin lähes mistä tahansa aiheesta normaalin kuvajulkaisun sijaan, kunhan vain laajennat hieman näkökulmaa siitä, millä tavoin asian esität. Erityisesti suosittelen unohtamaan tavalliset videojulkaisut ja hyödyntämään niiden sijaan Reelsiä tai pidemmissä videoissa IGTV:tä.  Videoita (niin Reelsejä, kuin muitakin videoita) kulutetaan jatkuvasti enemmän. Vaikka perinteiset julkaisut ovat yhä tärkeitä, suosittelen lämpimästi yrityksiä hyödyntämään myös videoita. Tässä muutama syy:

✅ Videolla persoonasi välittyy paremmin!
✅ Videolla on mahdollista näyttää enemmän kuin kuvassa.
✅ Videossa voit yhdistää ääni- ja kuvamaailmat ja saada näin aikaan suurempia tunnereaktioita.

Itse käytän Reelsien editointiin kännykällä InShot nimistä sovellusta ja IG:n omia työkaluja. En erottele julkaisuideoita kehitellessäni Reelsejä muista julkaisuista, vaan ainoastaan toteutan osan julkaisuista kuvapostauksina ja osan Reelsinä. Eli kerron videolla sen, minkä voisin kertoa myös kuvapostauksessa. Jotta sinäkin saisit mahdollisimman ison hyödyn ja näkyvyyden Reelseillesi, listasin vielä muutaman teknisen seikan, jotka ottaa huomioon!

1. Varaa videoiden tekoon runsaasti aikaa. Varsinkin alussa sinulla menee aikaa eri työkalujen opetteluun, videoiden suunnitteluun ja valmisteluun, sekä kuvaamiseen ja editointiin! Valehtelisin, jos väittäisin että 30 sekunnin videoleike on nopea homma. Suosittelen kuvaamista luonnon valossa. Huomioi kuvatessasi se, että videon keskiö (esim. oma naamasi ja tekstit) asettuvat melko keskelle videota, jotta seuraajasi näkevät videon syötteeltään ilman, että joutuvat klikkaamaan Reelsin auki.

2. Panosta ensimmäiseen 3 sekuntiin, jotta videosi katsotaan loppuun asti! Käytä mielenkiintoista tekstiä tai trendaavia tehosteita huomion herättämiseksi.

3. Muista kuvateksti. Kirjoita videon kuvaukseen aiheesta, jota videosi käsittelee. Muista hashtagit!! Niiden avulla keräät seuraajiesi ulkopuolisia katseluita.

4. Julkaise video myös syötteelläsi, jotta se tavoittaa paremmin omat seuraajasi. Tämä tarkoittaa sitä, että video ilmestyy myös profiilistasi löytyvään kuvavirtaan.

5. Kansikuva. Valitse videolta mieleinen kohta, joka näyttää visuaalisesti hyvältä tai tuo galleriastasi kansikuva videolle. Kohdasta rajaa profiilikuvaa, voit säätää sen, miten kuva asettuu feediisi!

6. Julkaise! Rohkeasti vain. Muista myös vastata saamiisi reaktioihin.

Miten on, aiotko lähteä hyödyntämään tätä uutta ominaisuutta yrityksesi tilillä? Jos kaipaat opastusta tai toteuttajaa videoillesi, olen täällä sinua varten

xoxo: Virve