Canva Pron parhaat ominaisuudet yrittäjälle

04.06.2022

Canva Pro on yksi hyödyllisimmistä työkaluista pienyrittäjän sisällöntuotannon starpeisiin. Canvalla teet helposti näyttävät mainokset, somejulkaisut ja asiakirjat yrityksellesi. Itse hyödynnän sitä lähes kaikkeen visuaaliseen suunnitteluun tarjouspohjista koulutusmateriaaleihin ja somejulkaisuista Instagramin feedin sommitteluun. Yläpuolelta näet esimerkkejä minkälaisia somepostauksia olen Canvan avulla luonut. Canvasta löytyy myös ilmainen versio, jolla pääset hyvin alkuun kokeillessasi alustan ominaisuuksia, mutta hiemankaan suurempaan käyttöön suosittelen Pro -versiota, jonka kautta saat käyttöösi lukuisia fontteja, valmiita kuvapankkeja, musiikkeja ja elementtejä. Canvasta löytyy lisäksi myös lukuisia valmiita julkaisupohjia, mutta niiden käyttöä en suosittele yhdellekään brändille siksi, että samoja pohjia käyttää tuhannet ja tuhannet muutkin yritykset. Onneksi alusta on helppokäyttöinen ja toimii sekä selaimessa, että puhelinsovelluksella helposti, joten saat näppärästi luotua myös omat persoonalliset pohjasi.

Keräsin tähän postaukseen muutamia suosikkitoimintojani, jotka olen kokenut hyödyllisiksi.

1. Brändielementtien tallennus. Voit määrittää brändillesi värit, fontit ja logot ennakkoon, jolloin uusien suunnittelumallien luominen onnistuu näppärästi ilman, että joudut aina kaivaa eri värikoodit ja fontit erikseen. Erityisen kätevä tämä toiminto on sisällönluojille, jotka tuottavat sisältöä useammalle eri brändille.

2. Taustanpoistaja. Poista valokuvasta tausta helposti yhdellä klikkauksella. Esimerkiksi alla oleva tuotekuva on tehty kyseistä ominaisuutta hyödyntämällä. Background Removerin löydät valitsemalla käsiteltävän kuvan ja tämän jälkeen avaamalla Muokkaa kuvaa -valikon vasemmasta yläreunasta. 

3. Muokattavat elementit. Löydät Canvasta loputtomasti valmiita elementtejä, joita pystyt muotoilemaan omaan brändiisi sopivaksi. Vinkki: kokeile englanninkielisiä hakusanoja, mikäli et löydä suomen kielellä haluamasi kaltaisia tuloksia. Olen vinkannut Instagram -tililläni monia hyödyllisiä Canva -elementtejä. Postauksiin pääset tästä ja tästä. Lisäksi olen kerännyt runsaasti ideoita Canvan hyödyntämiseen Pinterestiin.

4. Tekstin muotoilu. Tavallisten fonttien lisäksi voit muotoilla tekstiäsi erilaisilla tehosteilla. Voit esimerkiksi asettaa tekstin kaarevaksi tai hohtavaksi muutamalla klikkauksella. Saat säädettyä tehosteen vahvuutta valitsemalla tehosteen ja vierittämällä valitsinta sopivaan kohtaan. Voit myös valita tehosteen vain tietylle tekstin osalle halutessasi.

5. Kattava kuvapankki. Vaikka en varsinaisesti ikinä suosittele kuvapankkikuvien hyödyntämistä yrityksen markkinoinnissa, voi niiden käyttö toisinaan olla perusteltua. Aina yrityksen ei ole mahdollista toteuttaa tarvittavaa kuvaa. Canva Pro:n mukana saat käyttöösi laadukkaan kuvapankin. Kuvat ovat käytettävissä myös ilmaisessa versiossa, mutta silloin useimmat kuvat on varusteltu Canvan vesileimalla. Mikäli yrityksesi tarvitsee kuvapankkikuvia markkinointiinsa, on jo tämä ominaisuus riittävä syy nostaa tilaus Pro -tasolle. Kuvapankkikuvien käytössä ongelma tulee siinä, että kuvia käyttää monet muutkin yritykset, eikä viestisi ole tällöin uniikki. Muista siis muotoilla käyttämäsi kuvapankkikuva brändisi näköiseksi.


6. Tiedoston koon muuttaminen. Oletko joskus tuskaillut miten saisit valmiista markkinointiesitteestä somepostauksen helposti? No, Canva Pro:lla se onnistuu! Valitsemalla yläpalkista Tiedosto -painikkeen, pystyt luomaan suunnittelumallistasi kopion eri koossa. Tämä ominaisuus on näppärä esimerkiksi silloin, kun tarvitset kampanjaa varten Facebook -kansikuvan, Instagram-julkaisun ja Tarinan ja LinkedIn -postauksen. Toiminnolla voit luoda suunnittelumallistasi oikean kokoiset kuvat kaikkiin somekanaviisi helposti. 

Lisää vinkkejä Canva Pro:n hyödyntämiseen löydät somekanavistani! Kokeile Canva Pro:ta tämän linkin kautta kuukauden ajan maksutta. 

Teksti ja kuvat: Virve Riissanen

#canva #graafinensuunnittelu #grafiikka #markkinointiviestintä

Laadukas sisältö on avain somemarkkinoinnin onnistumiseen ja brändin rakentamiseen, mutta sisällöntuottaminen voi kuitenkin olla hyvin aikaa vievää. Yrityksille on nykypäivänä tarjolla lukuisia vaihtoehtoja somemarkkinoinnin ja sisällöntuotannon tehostamiseen. 🚀 Yksi vaihtoehto on hyödyntää tekoälyä, kuten ChatGPT:tä sisällön ideoinnissa ja...

Selkeä Instagram-profiili on käyntikortti yrityksesi IG-tilille. Se kertoo heti ensisilmäyksellä uudelle henkilölle, mitä tilisi tarjoaa ja minkälaista sisältöä hän voi tililtä odottaa. Kun potentiaalinen Instagram-seuraaja tietää heti alusta lähtien, minkälaista sisältöä tilillä tulet hänelle tarjoamaan, hän ei todennäköisesti tule pettymään...